Dadılık eğitimi aldı Bay Anne oldu kızına bakıyor
( 29 Temmuz 2007, Hürriyet Pazar)
Eşleri çalışırken evde çocuklarına bakan erkeklerin sayısı yurtdışında hayli fazla. Son zamanlarda Türkiye’de kucaklarında bebekleriyle dolaşan erkekleri daha çok görmeye başladık. 17 yıldır reklamcılık ve fotoğrafçılık yapan Sadık İncesu da bu babalardan biri. Eşinin hamile kalmasıyla iş hayatına ara verdi. Dadılık eğitimi aldı.
Evinde oturup çocuğuna bakmaya başladı. Bunun yanı sıra evin temizliği ve mutfağından da sorumluydu. Gün geldi beş çeşit yemek hazırlayıp sofra kurdu. Çevresinden destek aldığı kadar garip tepkiler de geldi. Zamanla arkadaşları ondan uzaklaştı. Ama o her şeye rağmen çocuğunu istediği gibi yetiştirme hayalini gerçekleştirdi.
Sadık İncesu (49) az sayıdaki “Bay Anne” Türk’ten biri. Üç buçuk yıldır evde kızına bakıyor. İşten gelmesini beklediği eşi için yemekler hazırlıyor. Üstelik o birçok kişinin düşündüğünün aksine işsiz olduğu için değil, uzun yıllardır hayalinde olanı gerçekleştirmek için bu yolu seçmiş.
GELECEK ÜÇ YILIMI GÖZDEN GEÇİRDİM, BU KARARI VERDİM
Sadık İncesu’nun en büyük hayali baba olup, çocuğunu yetiştirmekti. Eşiyle çocuk sahibi olmak için artık doğru zamandayız dedikleri sırada, kızları Cansu yola çıkmıştı bile. O güne kadar arkadaşlarına çocuklarını nasıl yetiştirecekleri konusunda bilgiçlik taslayan Sadık Bey için de kolları sıvama zamanıydı. 17 yıldır çalıştığı fotoğrafçılık ve reklamcılık sektöründe işlerin durgunlaşmaya başlaması da karar vermesini hızlandırdı:
“Para daha sonra da kazanılabilir ama bu dönemde onun yanında olmazsanız eksikleri geri getirmeniz çok zor. Gelecek üç yılımı gözden geçirdim ve çocuğumun yanında olup onunla ilgilenmeye karar verdim.”
Tabii kendi çocuğunun getirdiği sorumluluk arkadaşlarına öğüt vermek kadar kolay olmadı. Cansu’nun doğumunu beklerken kendini bebek bakımına hazırlamaya başladı. Kitaplar okudu. İnternet üzerinden araştırmalar yaptı.
Tamamını okumak için lütfen tıklayın!Â
İlgili Yazılar:
- Galiba Benim De Bir Günüm Oldu
- Bu da başka bir Ayça – Doğuma vizörden bakıyor
- Amcamız Bebek Arabası Aldı
- Beş anne-babadan biri çok pişman!
- Bir babadan kızına: Küçük kızım ‘Neynep’

Büyük bir zevkle, kullanılan altyapı:
Haftasonu gazetede yazıyı okuduğumda, bu yazıyla ilgileneceğiniz aklıma gelmişti. Bence Sadık Bey “Bay Anne” olmakla hayatının en güzel işini yapmış oldu.
Avrupa’da bircok ulkede dogum izni, anne YA DA baba tarafindan kullanilabiliyor. Cocuga babanin bakmasi, buyutmesi hala cok raslanan bir durum degil ama cok da yadirganmadigi bir gercek. Neden olmasin ki? Cok hosuma gitti makale. Ayrica cocugu icin websitesi yapan sizi de kutluyorum, cok hos. Internet, bebek hikayelerini yazan annelerle dolu. Babalarin ne hissettigini, ne dusundugunu hep merak ediyorum. Bebegi karninda tasiyan anne olsa da o cocuk 2 kisinin. Babanin rolu, belki de babalarin kendi yuzunden, hep kucumseniyor.
Okuduklarim cok hosuma gitti, cok….
oğlumun gittiği yuvada bir tane tam zamanlı çocuk bakan baba var. 2 saatlik oyun grubuna bırakıyor, geri kalan zamanlarda çocuğa o bakıyor, onun da eşi çalışıyor. çocuk süper top oynuyor! cem’se bihaber, hala at tut aşamasında.
Leave your response!
Bilim »
Babayla Yaşamak Obez Yapıyormuş
Haziran ayında Radikal’de okuduğum bir haber aynen böyle diyordu: “Babayla Yaşamak Obez Yapıyor” Hatta üstüne de şunları diyordu…
Buralara da bekleriz…
BlogKume
Haberdar Ol
Kategoriler
Aylık Arşiv
Son Yazılar
Haftanın Çok Okunanları
Bir İki Reklam
Etiketler
Fırsat
Alışveriş
Babaların Blogları
Bebek Bezleri
Bebek Mevzuu
Blogcu Anneler
Bloglar
Çevre
Favoriler
Online Veletler
Yabancı Siteler
Tag Cloud
ana okulu anekdot anne sütü anı ayrılık ayça şen baba-kız baba olmak babaolmak babaolmak.com bebek bekar baba blog Bloglar blog ödülleri doğum fotoğrafçılığı emzirme inciler kampanya kipitap.com Kitaplar kişisel köşe yazıları mahmure mahmure.com mektup mektuplar montessori montessori okulu okul oyuncak Radikal sabiha paktuna keskin sağlıklı beslenme uyku uyku düzeni video yeni yıl yuva zeynep çocuk doktoru çocuk kitabı çocuk kitapları çocuk kitapçısı çocuk replikleri