Bizim ana kucağı dediğimiz zımbırtı aslında bebekler için araçta seyahat koltukçuğu, elbette ki araçtan eve (veya biryerlere) taşımaya da yarıyor. Taşıma esnasında taşıma kolunun düzgün kilitlenmemesi sebebiyle içindeki bebekleri kafa üstü yere düşürdüğü saptanan Evenflo marka ana kucakları firma tarafından (sonunda) geri çağrılmış.

“Sonunda” denmesinin sebebi satılan 450.000 zımbırtı var. Ürün yaklaşık 2 yıldır satılıyor.  Bu süre içinde rapor edilen 679 adet düşme olayı var ki bunlardan 160’ı yaralanmayla sonuçlanmış. (Yaralanmalar arasında kafatası çatlağı da var) Dolayısıyla firmanın geri çağırma kararının bu kadar gecikmesinin sebebi merak ediliyor. (Hesaba göre her 663 üründen biri hatalı, her 2813’de biri yaralanmaya sebep oluyor, ayda yaklaşık 20.000 adet satılsa, her ay 30’a yakın rapor/şikayet geliyor olmalı… Bu durumda eğer ki 679 bebek son aylarda birdenbire koltuktan düşer olmadılarsa sanırım bir ağırdan alma durumu var… (Bu arada ana kucağının içindeki emniyet kemeri bağlıyken bebeklerin düşmesi mümkün olmayacağından ebeveynlerin de biraz ihmali var gibi sanki ama…)

Konuyu bu kadar detaylı inceleyen ben değilim, Daddytypes.com‘dan Greg… Tıklayın, detaylıca okuyun, hatta grafik olarak konuyu inceleyin…