Otistik oğlu için ‘şifalı topraklar’da

(Radikal, 18 şubat 2009)

ABD’li gazeteci ve insan hakları aktivisti Rupert Isaacson, beş yaşındaki otistik oğlunu iyileştirecek tek şeyin doğa olduğuna inandı, her şeyi geride bırakıp Moğolistan’a yerleşti

LONDRA – Bir babanın, otistik çocuğunu iyileştirme mücadelesi film oldu. ABD’li gazeteci ve insan hakları aktivisti Rupert Isaacson, beş yaşındaki oğlu Rowan’ın iyileşmesi için çıktığı Moğolistan yolculuğunun kitabını yazdı, yönetmen Michel Orion Scott da bu ilginç hikÇ¢yeyi sinemaya uyarladı. Geçen ay Sundance Film Festivali’nde ‘belgesel sinema’ kategorisinde yarışan film, bir babanın oğlunun mutluluğunu ararken, ‘şifalı topraklar’ dediği Moğolistan’ı keşfedişini anlatıyor.
Moğolistan dağlarındaki mutluluğunu, ailesiyle birlikte doğayı keşfedişlerini ‘The Healing Land’ (şifalı Topraklar) ve ‘The Horse Boy: A Father’s Quest to Heal His Son’ (At Çocuk: Bir Babanın Oğlunu İyileştirme Mücadelesi) adlı kitaplarda anlatan Isaacson, başlangıçta biraz korktuğu bu yolculukların sadece oğlu için değil kendisi için çok faydalı olduğunu anlatıyor.

Haberin tamamını Radikal’de okuyabilirsiniz…

Bahsi geçen kitaplar:
The Healing Land: The Bushmen and the Kalahari Desert
The Horse Boy: A Father’s Quest to Heal His Son

0 Comments

  1. alışveriş

    21 Şub 2009 at 23:12

    insan çocuğu için herşeyi yapar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2024 Baba Olmak

Theme by Anders NorenUp ↑