Home » Kişisel

Tom Cruise’un oynadığı bir Oliver Stone filmi…

Çok yıllar önce seyretmiştim, ama sinema’da seyrettiğimi de hatırlıyorum. ’89 yapımı vir film. İlk seyrettiğimde de çok beğenmiştim, sonrakilerde de… İpucu vermek gerekirse Vietnam savaşı hakkındaydı ve bir Amerikan filmi olmasına rağmen oldukça nesnel bir bakış açısıyla, yansız bir gözle “savaş”ın anlatıldığı başarılı bir filmdi. Bu arada, gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan filmin 8 adaylıkla birlikte 2 de Oscar ödülü var: En iyi yönetmen ve en iyi kurgu)

Neyse, uzatıp da olayı yarışma havasına sokmayayım. (Aslında en başta “yorumlara cevaplarınızı yazın, bilenler arasında çekiliş düzenleyeceğim” demeyi düşünmüştüm.) Mevzubahis film: Doğum Günü Dört Temmuz (Born on the 4th of July)

Evet; “Doğum Günü Dört Temmuz”  ;)

Paylaşın:
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • FriendFeed
  • Print
  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • Live
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Mixx
  • RSS
  • Posterous
  • PDF

İlgili Yazılar:

  1. Katil karıncalar (Korkulu pedagoji filmi)

This website uses IntenseDebate comments, but they are not currently loaded because either your browser doesn't support JavaScript, or they didn't load fast enough.

4 Comments »

  • Özgür (author) said:

    Bugün, NST için An-Ka’ya gittiğimizde doktorumuz Sedat Bey’e uğrayıp gün işini de netleştirdik. Sonuç: 4 Temmuz; ismi lazım değil bilirkişi bir arkadaşın da belirttiği gibi 08.00 değil, 08.30′da olacak operasyon. Kombine epidural önerdi doktorumuz, bu konu detaylıca düşünülecek. (Normal epidural değil spinal epidural ile komple lokal anestezi söz konusu yani, o zaman işin içine sonda’lar filan da giriyor, dolayısıyla biraz düşünülecek bu konu hakkında)

    şimdiye kadar tercihimize hiçbir müdehalesi olmayan doktorumuz kararın kendisine tebliğ edilmesini müteakip normal doğumun dez avantajlarından ve hiçbir kadın kadın doğumcunun ve hiçbir erkek kadın doğumcunun eşinin normal doğum yapmadığından bahsetti.

    Az önce eve sinekli takmaya gelen pimapenci(miz) ise, “e üç gün daha sabredip 07.07.07′de doğursaydınız, millet o gün evlenebilmek için birbiriyle yarışıyo” deyince “hakkatten yaa…” diye de içimden geçirmedim değil bu arada ama artık o kadarı da şımarıklık olur sanıyorum. Hem ne kadar erken o kadar iyi artık… (Ki benim iddiam, veledimizin o tarihi de beklemeyeceği ama… Bakalım, göreceğiz…

    Bu arada, sayacımız güncellendi… ;)

  • ozgur ocel said:

    amma cok şey oluyor şu 4 temmuzda canım… bir tek filmdeki olayla kalmıyor , ben 4 temmuzda öcel oluyorum(1998), sonra kızımız ilk dişini çıkarıyor(2002) şimdide aylardır beklediğimiz ve gelişimini takip ettiğimiz bir zilli geliyor(2007)

    hadi bakalım nice 4 temmuzlara diyelim

    sevgiler,

  • Alev Durmuşoğlu said:

    Benim hayatımda gittiğim ilk sinema filmiydi Doğum Günü 4 Temmuz!!! Adana’da Arı Sinemasıydı, dün gibi hatırlarım, kalbim güm güm atmıştı, bacaklarım titremişti salona girerken :)))

  • Burcu Galiba said:

    Ne kadar az kalmış ne şahane! Bir Yengeç kızı daha geliyor, pek sevindik. Bekliyoruz…

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.