Babaolmak.com’un okuyucularından Pelin’in, 9 aylık oğullarıyla yaşadığı tecrübelerden derlenmiş bir ihtiyaç listesi yorum olarak siteye eklenmiş olsa da; listenin gerek detaylılığı, gerekse kişisel tecrübelere dayanıyor oluşu sebebiyle gönlüm yorumlar arasında kalmasına izin vermedi, buyrun liste ve öneriler:

– Bebeğinize gece-gündüz farkını öğretmeniz için odaya parlaklık ayarlı bir gece lambası almanızı öneririm.
– Bebebodylerini de sakın ipli, kurdelalı filan almayın, sade düz çıtçıtlı olanları terch edin. bir ahtapotu giydirmenin en pratik yolu budur :)
– Doğum takımınızda belden ipli, kat kat geçirmeli, katlamalı şeylerden uzak durun, gereksiz bir işkence.
– Aldığınız bodylerin yaka açıklığına dikkat edin. sevimliliğine aldanıp herşeyi doldurmayın.
– Alacağınız herşeyi çıtçıtlı alın, bunu hiç unutmayın, önlükten havluya kadar… Hatta bebe arabasındaki kumaşın çıtçıtlı sökülüp yıkanabilir olmasına özen gösterin,
– Bebe çamaşırları için omobaby’i tavsiye ederim. bir yıl ne de olsa onun eşyaları ayrı yıkanmalı.
– Bebeğinizi yıkadınız, suyunu hemen emsin diye en yumuşak tülbentten (mermerşahi) bir havludan biraz irice bir parça kestirin. Havlunun üstüne onu koyun, sonra bebeği koyduğunuzda suları ışık hızıyla emdiğini göreceksiniz.
– Bebeğe alacağınız önlüklerin havlu kumaş olmasına özen gösterin, polarımsı hiçbir önlük emmede başarılı değil.
– Başından karar verin, bebeğinizin başını ısı kaybı hikayesi yüzünden örtecek misiniz? Ben örtmedim, böylece kafasında bir mendil bile tutamıyorum. istemiyor.
– Çorapla uyutmaya alıştırmayın.
– Bebeği hep yüzüstü yatırıp sırtını sıvazlayın. gazını öyle alın. Böylece kimin sıvazladığı önemli olmaz. Anne de rahat nefes alır yoksa hep anneyi ister. Eşiniz kat kat yorulur.
– Islak mendil markanızı seçin, önerim: niveababy soft ya da huggies. Dilinizi değdirdiğinizde en az acı olanlar bu ikisi :) Yakında ağzını da silmeye başlayacaksınız ya…
– Doğum sonrası için anne pijama alsın, eski takımlar hızla bollaşacak. Alışverişe çıkmaya imkanı olmayacak. Lohusalığın ilk ayında şakır şakır terleyecek, hele de yaz geliyor, ödemleri inecek, el havluları, yastık havluları hazırlayın.
– Bebeğinizin belli bir müzikte uyumasını sağlayın. iki ay önemli değil ama ondan sonra bir yardımcınız olsun. Önerim: Tommy Yıldızlı Rüyalar. – Annenin aşırı süt salgısı nedeniyle aniden göğüsleri büyüyecek çatlaklar için (ilerde ısırma, dişleme yaraları için de ) Lansinoh marka çatlak kremi öneririm. Ani süt akışları için bebedor süt pedleri de uygun.
– Bebeğiniz ek gıdaya başladığında kolaylık olması için güzel, taze yaz meyvelerinden buzluğa hazırlayıp atın. (şeftali, kayısı, kavun, karpuz…vs. ) çok işinize yarayacak.
– Bebeğin göbek bakımı için evde gazlı bez ve batticon bulundurun.
– Bebeği yıkamak için Dalin ama sarısını tercih edin kremli şampuanlar dandik oluyor. Dalin sabun, mini banyo lifi, bebe küveti, küvete her tarafı penye olan file; sakın delik delik file almayın. bebeğin parmakları takılıyor.
– Her zaman kullanacaksınız, iki gözlü elektrikli bir soba. Gece kalkıp altını değiştireceksiniz ya da baharda yıkamak için soba yakacak haliniz yok, minik elkt. soba çok işinizi görürür. Hem ilerde ona tutunup kalkma denemeleri yapacak :)