Çocuk Güvenlik Sistemleri

Kızımızın emeklemeye başlamasıyla evimizin bir bebek için daha güvenli hale getirilmesi gerekti. (Nasıl, bunca zaman yazmadıktan sonra yeterince hızlı bir bailangıç oldu mu?) Kızımız yaklaşık iki haftadır iki-üç diz emekliyordu ancak asıl derdi ayağa kalkıp yürümek olduğundan emekleme işini çok ciddiye almayıp kendini geliştirmiyordu. Sonunda yürümeden önce emeklemesi gerektiğini anlamış olacak ki, emekleme konusundan kendini bir anda geliştiriverdi. Aslında koltuklardan herhangi birine ulaşıp, tutunarak ayağa kalkmasıve yürümeye çalışması için öncelikle söz konusu koltuğa doğru emeklemesi gerektiğine ikna oldu…

Dolayısıyla öok kısa süre içinde istediği yöne emeklemeye başladı. Salonun sadece bir kısmında halı oluo geri kalanı ahşap parke olan bir evde, halı üzerinde emeklemenin tüm ihtiyaçlarını karşılayamayacağını da çabucak fark ettiğinden yaklaşık bir haftalık bir çalışmayla parke ve fayansta da kaymadan emekleme işini çözdü. Bunun sonucunda gerektiğinde (ama sadece gerektiğinde) asıl konuşlandığı nokta olan halıda sağa sola doğru ilerlemeye başladı. Asıl hedefi koltuğa tutunarak ayağa kalkmak olsa da zaman zaman tv sehpasına, yemek masasına, oyuncak sepetine, gazeteliğe filan da ilerliyor. Salonda onu haricinde tek kişiyseniz ve salonu terkederseniz de arkanızdan geliyor… (Öyle ki, bir parmak aralık kapıları uzanıp açarak yoluna devam edebiliyor)

Koltuğa tutunarak ayağa kalktığında ise koltuğa tutunarak koltuk boyunca (ki köşe koltuk) ilerleyebiliyor. (Hatta ona kalsa koltuk bittiğinde de yoluna devam etmek niyetinde)

Böylesine hızla ve şevkle mobilize olduğu şu günlerde evimize “çocuk güvenlikçisi” gözüyle bakıp ilk etapta nelere ihtiyaç duyacağımızı belirledik…

– Prizler güvenli hale getirilmeli
– Kafasına yüksek bir yerlerden bir şeyler düşmemesi sağlanmalı
– Kendisi veya başkası tarafından parmakları kapılara sıkıştırılmamalı
– Ayakkabı çıkarılan bölgede istediği gibi fink atamamalı
– Çekmece ve dolaplarla boğuşmamalı
– Elini kolunu sallayrak (!) banyoda dolaşamamalı, yerlerinde yuvarlanmamalı

Liste aslında uzatılabilir. En öncelikli önlemleri almak üzere ufak bir araştırmanın sonucunda hep aynı yere ulaştık, Ataşehir’e de çok yakın olan Kids Safe-T. Çocuk güvenlik önlemleri konusunda bir çok farklı mağazada ürün teşhir standlarını gördüğümüz firmanın daha önce de web sitesini incelemiştim. Benzer firmalar arasından (en azından internetteki ve arama motorlarındaki varlığı ile) kolaylıkla sıyrılan Kids Safe-T’nin burada satırlarla reklamını yapacak değilim. Kendiniz internetten gerekli araştırmayı yapabilirsiniz. İhtiyaç duyulabilecek bir çok enteresan güvenlik ürününe gerek mağazalarından gerek online satış sitelerinden ulaşmanız mümkün. Biz priz koruyucular, kapı stoperleri ve mobilya kenar köşe koruyucularla işimizi hallettik. Çalışma odamızla salonumuz nerdeyse içiçe olduğundan omayan kapının yerine de bir güvenlik kapısı düşünmeye devam ediyoruz ancak bu sefer Ikea’yı tercih etmemiz söz konusu olabilir. (Bu arada Ikea’da da bir çok çocuk güvenlik malzemesi bulunabilir. Üst katta çocuk reyonunun tam ortasında) Çalışma odasına geçişin geçici süre engellenmesiyle bir çok kablo, priz, fiş, elektronik alet, biblo, kitap, CD ve DVD koleksiyonundan korunmuş olacak kendisi. (Belki de tam tersi)

Kids Safe-T, dilerseniz evinize gelip evinizi çocuklar için (veya depreme karşı) güvenli hale getirmek adına bir keşif yapıp size teklif sunabiliyormuş da… (Dublekse merdiven koruma, gerekiyorsa şömineden koruma, havuz çevresi koruma, ocak koruma, balkon koruma vb.vb gibi çözğmleri mevcut. Sitelerini ve broşürlerini incelemekte fayda var. Gördüğümüz kadarıyla çocuk güvenlik sistemleri konusunda ciddi şekilde uzmanlaşmışlar ve nerdeyse tek çözüm olma yolunda ilerliyorlar.

Ama öte yandan da veletleri biraz özgür de bırakmak lazım… Evham, titizlik ve özgürlük arasındaki ince çizgiyi bulup (ki bunun adı güvenlik olabilir belki de) zamanında gerekli önlemleri almakla fayda var.

0 Comments

  1. Benimde kızım daha yeni dokuz aylık oldu . Verdiğiniz linkler için çok teşekkürler .. özelikle door stop çok gerekli tabi priz koruyucuda ama prizleri bir şekilde koltuk , sehpa arkalarına saklmayaı başardık.. Birde umarım bu sitede çekmeceler için bir koruma sistemi bulurum çünkü bizimki çekmeceleri açıp içinden ne bulursa çalmaya çok meraklı :)

  2. Ufak bir katkıda bulunmak istedim. Ev temizliğinde ya da başka şeyler için kullanılan kimyasallar, çamaşır suyu, tuz ruhu, lavabo açıcı, tiner vb., mutlaka kilitli bir dolapta saklanmalı. Tabii ilaçlar da öyle. Öocukluk çağı zehirlenmelerin önemli bir kısmı bu kimyasallardan ya da ilaçlardan meydana geliyor. Aynı zamanda ev içindeki bitkiler de bazı yönlerden tehlike arzedebiliyor. Ailelerin bu konularda da mutlaka uyanık ve dikkatli olması gerekiyor.

  3. Öok yararlı Bilgiler Teşekkurler.

  4. yazınınız oldukça bilgilendirici olmuş. Acaba vercem şu adresteki güvenlik kamerası hakkında da bilginiz varmı D: Çokmu soru sordum ne.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2024 Baba Olmak

Theme by Anders NorenUp ↑