Beş anne-babadan biri çok pişman!

Bu sabahki gazetede anneler, baalar ve bebeklerle ilgili üç haber vardı dikkatimi çeken… Hepsini toplu halde paylaşayım ve link vereyim, çok da yer kaybetmeyeyim… ;)

Beş anne-babadan biri çok pişman!

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre beş anne-babadan biri çocuğuna verdiği isimden pişman! Çoğu ebeveyn, çocukları için “Keşke ona daha az popüler olan bir isim koymuş olsaydık” diye düşünüyor. Beşte birlik bir kesim de telaffuzu daha kolay bir isim seçmiş olmayı geçiriyor aklından. Ülkede en çok pişman olunan erkek isimleri…
Tamamı için buraya tıklayabilirsiniz…

Annesinin parmağını sıkıp yaşama tutundu

Dünyaya sadece 450 gr. olarak gelen Erin’in anne-babası, bebeklerinin yaşayacağından umudu kesmişti ki minik bebek umut işareti gönderdi, 26 yaşındaki annesi Kylee John’un parmağını kavradı. John, “Eşim Steven o unutulmaz anı kameraya aldı. Beni tutarken gitmeyeceğini söylüyor gibiydi” diyor.
Tamamı için buraya tıklayabilirsiniz…

Bebek iyiyi, kötüyü erkenden anlıyor

Altı aylık olmalarından itibaren oturabilmeye, daha sonra da ilk adımlarını atmaya, yürümeye ve konuşmaya başlayan bebekler, bu gelişimleri esnasında ‘iyi-kötü’ ayrımı da yapabiliyormuş. Yale Üniversitesi’nde yürütülen araştırmaya göre, bebekler, ahlaki değerlere sahip olabiliyor. Uzmanlar iilik ve kötülüğe dair bazı hislerin kemiklerde büyüdüğünü düşünüyor. Bu konudaki araştırmalar, insanların ‘boş bir tahta’ olarak doğduğu, ahlaki değerlerin de ebeveynler ve deneyimler eşliğinde şekillendiği yönündeki görüşleri de ‘eskitiyor’.
Tamamı için buraya tıklayabilirsiniz…

0 Comments

  1. Bebek iyiyi, kötüyü erkenden anlıyor… bunun videosu NY Times'ta da yayınlanmıştı. gerçekten ilginç. http://video.nytimes.com/video/2010/05/04/magazin

  2. Hepsi birer mucize
    Hepsi mutlu bir bebeklik ve çocukluk dönemi geçirmeli
    Hepsi bol şanslı olmalı
    :)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2024 Baba Olmak

Theme by Anders NorenUp ↑